Premijera predstave ''Vlast i njena opozocija''

|   Info
Novu sezonu u niškom Narodnom pozorištu otvoriće premijerno izvođenje predstave ''Vlast i njena opozicija''. Režiju potpisuje proslavljeni pozorišni reditelj Egon Savin, a predstava je zakazana za 5. oktobar, sa početkom u 20 časova.

Ljubitelji niške pozorišne umetnosti ove nedelje imaće priliku da pogledaju prvu predstavu u novoj sezoni. Komad Vlast i njena opozicija režirana je po tekstu. Nebojše Romančevića. Radnja prati vlast i potkupljenu opoziciju sa jedne i slobodoumne intelektualce, koji se nisu prodali jer niko nije pokušao da ih kupi, sa druge strane. Uloge tumače Aleksandar Mihailović, Dejan Cicmilović, Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić i Nađa Nedović Tekinder. 

Predstavu Vlast i njena opozicija režirao je Egon Savin kome je ovo bio prvi rad u niškom Narodnom pozorištu. Iako je tema komada politička, Savin ističe da politiku koristi kako bi se bavio isključivo pozorišnim žanrovima. 

Pored ove predstave iz niškog Narodnog pozorišta najavljuju još nekoliko premijera do kraja godine.

Pretpremijera predstave Vlast i njena opozicija na programu je u petak 4. oktobra sa početkom u 20 časova. Premijera je zakazana za dan kasnije u isto vreme, dok će prva repriza biti na programu u nedelju 6. oktobra.