Otvoren objekat K25

|   Info
Posle obimnih radova na zgradama Stari muzej i Muzej 25. maj, danas je svečano otvoren višenameski objekat K25, koji sem promenjenog naziva ima i novi vizuelni identitet, saopšteno je iz Muzeja Jugoslavije, uz ocenu da je reč o još jednom koraku napred u inovativnoj muzejskoj prezentaciji i modernizaciji objekata.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

Višenamenski objekat K25 svečano je otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, u prisustvu zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, predstavnika opštine Savski Venac, Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda i drugih ustanova.

U saopštenju se navodi da stara i privremena biletarnica, posle gotovo četiri decenije, rekonstrukcijom i dogradnjom pretvorena u višenamenski objekat, koji svojim sadržajima brine o elementarnim potrebama posetilaca, ali i budi njihovu znatiželju i upućuje na formiranje šire slike o kompleksu i radu Muzeja Jugoslavije.

Za jedan od najposeđenijih muzeja u Srbiji, koji svake godine poseti 10.000 posetilaca više, očigledna je bila potreba za ovakvim modernim objektom koji će biti polazna tačka za publiku, ali i mesto za odmor nakon obilaska izložbi u naša tri objekta, istakla je Neda Knežević,
direktorka Muzeja Jugoslavije.

Na dve stotine metara kvadratnih nalaze se: moderna biletarnica, suvenirnica, kafe sa baštom u parteru i toaleti.

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji objekta finansirani su sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i sredstvima Muzeja Jugoslavije.

Realizaciju projekta pomogli su: GO Savski venac, Grad Beograd, JP Javna rasveta, JKP Zelenilo Beograd i mnogi drugi.

Uređenjem ovog prostora, počinjemo da uređujemo naše muzeje onako kako izgledaju u svetu. Većina njih poseduje samo muzejsku postavku, dok u svetu poseta muzeju može da traje čitav dan, jer posetioci na raspolaganju imaju brojne sadržaje. Trudimo se da na taj način promenimo sve muzeje koje rekonstruišemo, izjavio je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je najavio da će Muzej grada Beograda početi da se renovira u drugoj polovini sledeće godine.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar