Otvoren 10. Sajam automobila u Nišu

|   Info
Vodeći svetski proizvođači vozila, delova i auto opreme na dve hiljade kvadrata ponudili su svoje modele posetiocima 10. Sajma automobila u niškoj Hali Čair. Ovogodišnji Auto moto fest obeležili su električni automobili koji su se po prvi put našli pred publikom ovog dela Srbije.
Foto: KCN

Ford, Tojota, Nisan, Mazda, Reno, Dačija, neki su od vodećih svetskih brendova koji se mogu videti na jubilarnom 10. Sajmu automobila, motora i prateće opreme u Nišu. U naredna tri dana za ljubitelje četvorotočkaša, ali i motora biće predstavljeno šest srpskih premijera i veliki broj niških. U ponudi se mogu videti i novi dvotočkaši koji su prvi put izloženi na parketu dvorane Čair.

‘’Na ovom sajmu imamo preko stotinak brendova automobila, negde oko 30 izlagača, imamo šest srpskih premijera što je fenomelano, prvi put na sajmu u Srbiji. Ono što je takođe dobro to je da na niškom sajmu i na Balkanu prvi put ovde imamo kinesku kompaniju koja je dovezla električne automobile. Ove godine mi to možemo videti na ovom sajmu‘’, rekao je direktor niškog sajma Oliver Paunović.

U narednom periodu Niš bi trebalo dobije novi izložbeni sajamski prostor koji će se nalaziti na lokaciji Lozni kalem, kod Niške Banje, kazao je gradonačelnik Niša, Darko Bulatović. On je dodao da će u narednih deset dana biti raspisan urbanističko-arhitektonski konkurs za izbor idejnog rešenja za novi,  multifunkcionalni Expo centar.

‘’Ja sam danas već na otvaranju istakao da smo kao grad već stvorili planski osnov, doneli planove koji to podržavaju, odredili lokaciju, rešili imovinu, obezbedili svu nedostajaću infrastrukturu, opredelili i plac gde će se to nalaziti’’, kazao je Bulatović.

Festival je organizovao City Marketing Centar pod pokroviteljstvom Grada Niša. Auto moto fest otvoren je za sve posetioce od 10 do 20 časova i trajaće do nedelje 6. oktobra.