Osnovana podružnica Mreže inspektora Srbije u Nišu

|   Info
U cilju jačanja Mreže inspektora Srbije u Nišu je formirana podružnica ove strukovne organizacije lokalnih, pokrajinskih i republičkih inspektora za područje Nišavskog upravnog okruga. Nakon Užica i Vranja, Niš je postao treći grad u kome je ova podružnica osnovana.
Foto: KCN

Povećanje ličnog dohotka lokalnih i pokrajinskih inspektora i do 20 odsto u pojedinim gradovima naše zemlje, samo je jedna od aktivnosti koje je Mreža inspektora Srbije uspela da ostvari tokom svog dvogodišnjeg postojanja, izjavio je predsednik ovog udruženja Dragoman Paunović. On je dodao da je cilj formiranja podružnice te organizacije u Nišu dodatno unapređenje uslova rada inspektora u tom gradu.

Prema rečima poverenika Mreže inspektora Srbije za Nišavski okrug, jačanje materijalnog statusa dobili su i inspektori u Nišu kojih ima oko 100. 

U Srbiji postoji oko 4200 inspektora, od čega se polovina nalazi na lokalu, dok su ostali pokrajinski i republički. Kako kaže Paunović, polovina inspektora se već učlanilo u Mrežu inspektora Srbije.