Održano Sportsko leto osoba sa invaliditetom u Jagodini

|   Sport
Događaj je organizovalo Društvo za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom grada Jagodine, a učesnici su se takmičili u četiri kategorije
Foto: TV Kopernikus

 

„Sportsko leto osoba sa invaliditetom“ naziv je manifestacije koja je održana protekle subote u jagodinskom „Akva parku“. Događaj je organizovalo Društvo za sport i rekreaciju invalida grada Jagodine.

Učesnici su se takmičili u četiri kategorije: pikadu, visećoj kugli, pločicama i izvođenju penala u fudbalu, a slogan događaja bio je „Srbija bez barijera“.

-Ova manifestacija je veoma značajna. Želimo da se što više osoba sa invaliditetom uključi u sport i druženje. Ovo će sigurno prerasti u tradiciju –rekao je Milan Cvetković, zamenik predsednika Društva za sport i rekreaciju invalida grada Jagodine.

Učesnike je tog dana pozdravio i Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, koji je izrazio želju da se ovo društvo omasovi, a ujedno je istakao i to da će lokalna samouprava, kao i do sada, pružati maksimalnu podršku osobama sa invaliditetom. Realizaciju programa podržao je i Sektor za zaštitu osoba sa invalitetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

D.M.