Novo hapšenje zbog pokušaja otmice dede Jelene Đoković

|   Info
U okviru istrage o pokušaju otmice dede Jelene Đoković u Ljigu uhapšena je još jedna osoba. MUP je saopštio da je uhapšen D. J. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo iznuda u pokušaju.

Izvor: RTS

D. J. se sumnjiči da je zajedno sa B. M. (1982) oko 3 sata ujutru ušao u kuću 80-godišnjeg muškarca u Ljigu od koga su, kako se sumnja, iz novčanika uzeli oko 26.000 dinara i jedan mobilni telefon, navodi se u saopštenju.

Oni su zatim oštećenog vezali za dalekovod koji se nalazi u blizini kuće, a od porodice su tražili 2.000.000 evra za otkup.
Osumnjičenima D. J. i B. M. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Valjevu, određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, piše u saopštenju.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u subotu da su pripadnici MUP-a uhapsili Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo iznude u pokušaju, odnosno otmice dede Jelene Đoković u Ljigu. Prema Stefanovićevim rečima, informacije policije govore o tome da je bio jedan izvršilac i jedan pomagač.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar