Novi prelaz ka Mađarskoj

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić i mađarski ambasador u Beogradu Atila Pinter saglasili su se na današnjem sastanku u Beogradu da je neophodno raditi na otvaranju novih graničnih prelaza, kako bi se sprečilo dugotrajno čekanje na prelazima i maksimalno iskoristili kapaciteti saobraćajne infrastrukture.
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Ana Brnabić je najavila otvaranje novog graničnog prelaza između Srbije i Mađarske u 2019. godini i nastavak razgovora o izgradnji zajedničkog železničkog graničnog prelaza sa ciljem povećanja efikasnosti i konkurentnosti železničkog saobraćaja.

Ona je rekla da će o tome biti reči na sednici dve vlade, koja će biti održana u narednom periodu, istakavši da je to pitanje posebno važno i zbog realizacije projekta brze pruge Beograd – Budimpešta, koji predstavlja prvi prekogranični projekat u okviru mehanizma saradnje „16+1“.

Ambasador Pinter zahvalio je Vladi Srbije na sredstvima koje je izdvojila za izgradnju kotlarnice „Nova toplana“ u Senti, koja je sa pratećom infrastrukturnom instalacijom koštala skoro 213 miliona dinara.

U opština Senta, sa većinskim mađarskim stanovništvom, za obnovu srednjoškolskog centra uloženo je 164 miliona dinara, a za Dom zdravlja 33 milona, što je prema oceni ambasadora Pintera, jasan pokazatelj brige za život građana koji pripadaju nacionalnim manjinama.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji na projektu Fruškogorski koridor, odnosno izgradnji autoputa od Novog Sada do Rume, navodi se u saopštenju Vlade.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar