Nesanica: Kako da zaspite za deset minuta!

|   Život
Vrtite se po krevetu svake večeri, nervozni ste, muči vas nesanica, šetate po kući, a ujutru rano ustajete... Ovo pravi tekst za vas. Isprobajte tehniku koju je osmislila Loren Witcher, a koja će vam pokazati kako da zaspite za deset minuta, a možda čak i za kraće vreme.
Foto: pixabay.com

 

Izvor: Svet Plus


Ovo je jedna u nizu opuštajućih tehnika koje možete isprobati, u svakom slučaju ne može vam naškoditi, a možda i kod vas uspe.

Otpustite se!  Prisetite se u kavom ste emocionalnom stanju bili ceo dan, a zatim lagano otpustite sva osećanja koja su vas mučila tokom dana, jednostavo ih pustite da idu.

Dišite! Nekoliko puta duboko udahnite, opustite ramena, stomačne mišiće, lice, ruke i noge. Jednostavno se rešite napetosti u celom telu, a duboko disanje će svakako pomoći.

Zamislite! Zamislite da je vaše telo napravljeno od svetlosti i da možete videti svaku ćeliju koja se unutra nalazi od glave do pete i svaka je ispunjena svetlošću, toplinom i mirom.

Prepustite se! Kad ste savladali sve ove navedene tahnike, jednostavno zatvorite oči i prepustite se toplini i miru koji ste stekli. Ostanite u stanju vizualizacije sve dok ne zaspite.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar