Nele Karajlić prvi put samostalno pred Niškom publikom

|   Info
Posle više od dve decenije pauze, popularni rok muzičar, književnik i scenarista, Nele Karajlić, po prvi put će u Nišu nastupiti na samostalnom koncertu koji će 14. juna biti održan na Letnjoj pozornici. Pored koncerta, Karajlić će pred niškom publikom promovisati i svoj prvi roman Solunska 28, za koji je dobio nagradu za književnost. Niškoj publici ćemo prirediti jednu divnu simbiozu književnosti i muzike, istakao je Karajlić.
Foto: KCN

Nakon prošlogodišnjeg koncerta na festivalu Beer fest u Beogradu, gde je najavio povratak na muzičku scenu, Nenad Janković poznatiji kao Dr Nele Karajlić stiže i u Niš. Kaže da će na Letnjoj pozornici izvesti hitove kultne grupe Zabranjeno pušenje, ali i svoje nove pesme. Poslednji nastup u gradu na Nišavi održao je pre više od 20 godina, priseća se '97 godine i koncerta u hali ‘’Čair’’.

‘’Ovde kad dođemo uvek bude ludo i sa dosta znoja gde na kraju zadovoljni budu i prvi i drugi i treći. Sa druge strane, ta velika pauza nije vezana ni za mene ni za Niš već za jedan neuobičajni život koji sam vodio i koji me je bacao sa jedne strane na drugu’’.

‘’Repertoar će biti potpuno identičan onome koji je bio na Tašmajdanu prije dve sedmice. To su pjesme moje omiljene rok atrakcije Zabranjeno pušenje, vjerujem da svi znate da sam uz tu muziku odrasta’’, rekao je Karajlić.

Doktor za rokenrol, kako ga mnogi nazivaju, poslednjih godina uspešno se bavi i književnošću. U aprilu ove godine dobio je nagradu za književnost ‘’Momo Kapor’’ za svoj prvi roman Solunska 28. Priča o jednoj beogradskoj kući u Solunskoj ulici, na Dorćolu u Beogradu, izgrađenoj s kraja 19. veka, biće predstavljena Nišlijama.

‘’Osim činjenice da je to vezano za moju porodicu, ta knjiga ima neku svoju uzbudljivu predistoriju o tome kako sam ja te 92. godine kada sam slučajno saznao da sam ja jedan od 16 vlasnika te kuće. Kada sam video da ja u toj kući ne mogu da zanoćim jer nas ima je bilo puno, ali sam joj zbog jedne čudne istorije odlučio posvetiti jedan roman’’, dodaje Karajlić.

Koncert na Letnjoj pozornici biće održan u petak 14. juna sa početkom od 21 čas. Ovaj nastup će biti prilika da poštovaoci njegovog višedecenijskog stvaralaštva u različitim sferama umetnosti sa Neletom pođu na muzičko putovanje kroz vreme.