Misija koridora 10 završena

|   Info
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas deonicu istočnog kraka Koridora 10, uverila se da je sve spremno za sutrašnje svečano otvaranje i poručila: "Misija Koridor 10 je završena". Mihajlović je, uoči otvaranja kojem će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov, obavila završnu kontrolu, obilazeći galeriju i tunel Bancarevo, gde je razgovarala sa izvođačima radova i predstavnicima Koridora Srbije.

Istočni krak Koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada je ukupne dužine 86,9 kilometra. Deonice na istočnom kraku Koridora10 koje se puštaju u saobraćaj 9. novembra su deonice od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 km: Prosek-Bancarevo 9,4 km, tunel Bancarevo oko 700 m, Bancarevo-Crvena Reka 12,4 km."Sve je spremno za otvaranje Istočnog kraka Koridora 10 za saobraćaj i od Beograda do granice sa Bugarskom kod Dimitrovgrada stizaće se za nešto manje od tri sata", rekla je Mihajlović.
Ovo je nešto o čemu smo maštali i sanjali, o čemu su neki drugi mnogo više pričali a malo manje radili a mi smo ovo završili. Zahvaljujući pre svega predsedniku države, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu koje vodim, koridorima Srbije, svim izvođačima i podizvođačima na ovom koridoru ali i radnicima, koridor 10, južni i istočni krak je završen, kaže ministarka Zorana Mihajlović.  
Završetkom koridora 10 i sutrašnjim puštanjem kraka, prema rečima Zorane Mihajlović, Srbija se potpuno vratila na Evropsku transportnu mapu.
Puno se pričalo o tome, uvek smo imali neke delove koje smo puštali. I kako smo puštali koji deo koridora 10 tako se broj automobila na koridoru povećavao. Podsetiću sve 2014 godine, 34 miliona automobila je prošlo koridorom 10. Mi očekujemo da krajem ove godine koridorom 10 prođe 60 miliona automobila.
Puštanjem u saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 biće završena izgradnja kompletnog drumskog Koridora 10 kroz Srbiju.