Međunarodni festival duhovne muzike "Muzički Edikt" od 4. do 7. juna

|   Život
Sedamnaest horova iz dvanaest zemalja učestvovaće na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu duhovne muzike “Muzički edikt” u Nišu.
Foto: Festival "Muzički Edikt" - promo

 

Sa blaoslovom Njegovog Preosveštenstva Episkopa niškog Arsenija, od 4. do 7. juna u niškom Sabornom hramu Silaska Svetog Duha na Apostole i na platou ispred Svetosavskog doma, održaće se osmi po redu, Međunarodni festival duhovne muzike „Muzički edikt“.

U toku četiri festivalske večeri, publika će imati priliku da čuje raznovrstan muzički program u izvođenju sedamnaest horova iz dvanaest zemalja, Srbije i inostranstva kao i domaćina i organizatora Niške crkvene pevačke družine “Branko” (NCPD “Branko”).

Horovi iz Srbije, Španije, Italije, Nemačke, Palestine, Indije, Rumunije, Crne Gore, Vatikana, Republike Srpske, Poljske, Severne Makedonije predstaviće izvođenjem, svoju duhovnu i svetovnu nacionalnu tradiciju.

“Festival ‘Muzički edikt’ kao zvanična gradska manifestacija je bijenalnog karaktera, održava se svake druge godine i za samo šesnaest godina, izdvojio se kao jedan od najprestižnijih u regionu i šire, kada je pre svega, reč o duhovnoj muzici”, poručuju organizatori.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar