Jaka kiša je prouzrokovala kratka zadražavanja vode na pojedinim lokacijama u Nišu

|   Info
Na terenu četiri ekipe sa specijalnim vozilima u dvosmenskom režimu rada.
Foto: televizija Kopernikus

 

Služba odnosa sa javnošću JKP “Naissus“ Niš je saopštila da usled učestalih padavina (25,4 litara po jednom kvadratnom metru), dolazi do kratkog zagušenja kanalizacionih kolektora na lokacijama: Somborska, Nikole Uzunovića, Hajduk Veljkova, Zetska, Nikole Pašića, Starca Vujadina, Vizantijski bulevar, Stanoja Bunuševca, Božidarčeva, Vojvode Gojka, Sedmog jula, Vrbaska, Dušana Popovića, u Brzom Brodu ul. Dobrivoja Đorđevića i u još nekim ulicama.

- Sva voda nakon  kratkog vremena bude prihvaćena na slivničkim mestima i ispražnjena sa ulica, kažu u JKP “Naissus“.

“Kanalizacioni sistem je stabilan i u funkciji ali usled velike kiše, koja sa različitih strana prikuplja i nanosi znatne količine plastičnog otpada, granja, lišća, šuta i peska, nastaju barijere na pojedinim slivničkim rešetkama” piše u saopštenju.

- Vanrednim angažovanjem ekipe JKP “Naissus“ oslobađaju se u kratkom vremenu sve saobraćajnice gde je nanešeno muljnog taloga i interveniše se na mestima gde su zapušeni slivnici da bi se uklonio otpad za nesmetan protok vode.

JKP “Naissus“ Niš najavljuje da će se tokom dana intervenisati na svim lokacijama u gradu, na Paliluli, u Durlanu, Čairu, na Bulevaru Nemanjića, naselju Branko Bjegović, Brzom Brodu i na drugim mestima po nalogu nadzornog organa.

“Neprestano su na terenu četiri ekipe sa specijalnim vozilima u dvosmenskom režimu rada. U slučaju vanrednih vremenskih nepogoda kao što je ova, angažuje se svo raspoloživo ljudstvo i tehnika”, napominju iz JKP “Naissus“ Niš.