Izložba o ruskim železnicama

|   Info
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je na Kalemegdanu sa generalnim direktorom "RŽD internešenela" Sergejem Pavlovim otvorila izložbu fotografija "Putevi, lica, horizonti" i istakla da izložba pokazuje ne samo šta ruske železnice rade u svetu, nego i kako će izgledati srpske železnice.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Zorana Mihajlovićeva je rekla da Srbija i Rusija imaju ne samo dobre prijateljske, nego i političke i ekonomske odnose, kao i da je interes Srbije da se povezuje sa okruženjem, prenelo je Ministarstvo.

"Želimo da železnički saobraćaj postane dominantan u Srbiji i velika stvar je što na tome radimo sa ovom kompanijom. Pored toga, ekonomski odnosi dve zemlje su sve bolji, a trgovinska razmena sa Ruskom Federacijom prošle godine iznosila je skoro milijardu evra", rekla je Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da će prilikom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji biti potpisan ugovor između RŽD i "Infrastrukture železnica Srbije" vredan 230 miliona evra.

"Nastavljamo saradnju na projektu elektrotehničke infrastrukture na deonicu Stara Pazova-Novi Sad, kao i izgradnju veoma važnog jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje saobraćajem, ali i izradu projektno-tehničke dokumentacije za nastavak rehabilitacije barske pruge Valjevo-Vrbnica-državna granica", rekla je ona.

Sergej Pavlov je zahvalio Zorani Mihajlović na sveukupnom zalaganju i posvećenosti na realizaciji projekata u železničkom saobraćaju.

"Danas otvaramo izložbu koja prikazuje projekte koje RŽD realizuje, ali i ljude koji na njima rade, prirodne lepote Rusije, moderne tehnologije i sve ono što Rusiju čini velikom", rekao je Sergej Pavlov.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar