Izborna skupština Jagodinskog sportskog saveza: Miodrag Maslar ponovo predsednik

|   Sport
Na funkciji sportskog direktora ove organizacije ostao je Zoran Gligorijević, a izabrani su i članovi upravnog i nadzornog odbora.
Foto: TV Kopernikus

 

Miodrag Maslar ponovo je izabran za predsednika Jagodinskog sportskog saveza, jednoglasno je odlučeno na izbornoj skupštini ove organizacije, koja je održana proteklog četvrtka u prostorijama Hale sportova „JASSA“.

On je istakao da je i više nego zadovoljan dosadašnjim radom Saveza, a ujedno je i najavio nove velike poduhvate.

-Imamo zaista vrhunske sportiste i najbolju ekipu u istoriji Jagodine. To je Ženski omladinski rukometni klub, koji je treći put zaredom osvojio Kup Srbije. Imamo izuzetno dobre rezulatte u pojedinačnim sportovima: u kik bokus, džudou, karateu, atletici... Posebno smo ponosni na to što je lokalna samouprava zaista ulagala velika sredstva i mogu da kažem da takva sredine ne postoji u Srbiji. Svaka mesna zajednica, prvenstveno mislim na sela, ima sportski teren sa rasvetom. Tako postoje mogućnosti da se deca bave sportom. Takođe, u gradu smo započeli nekoliko objekata koji su od strateškog značaja za razvoj sporta, a već smo u završnoj fazi izgradnje novih teniskih terena. Započinjemo i izgradnju još jedne manje hale za male sportove. Imaćemo dve havle, tako da ćemo rastereriti veliku salu, prvenstveno za rukomet koji ne može da se trenira u manjim objektima. Izgradićemo teretanu, prostor za fitnes i druge rekreativne aktivnosti. Nadamo se da će lokalna samouprava propratiti sve kao i do sada, jer retka smo sredina gde svaki klub na teritoriji grada dobija sredstva za takmičenja: od svakog sela i mesne zajednice u gradu do vrhunskih klubova koji imaju poseban tretman u skladu sa zakonom i našim pravilnicima o raspodeli sredstava –rekao je Maslar.

Dužnost sportskog direktora Jagodinskog sportskog sabeza i u narednom periodu obavljaće Zoran Gligorijević. Osim toga, izabrani su i članovi upravnog i nadzornog odbora Saveza.

Prisutni su, pre početka izborne skupštine, minutom ćutanja odali počast nedavno preminulom Ljubiši Gajiću, vrhunksom atletskom stručnjaku.

D.M.