Hip Hop žurka 24. juna u Banovini - "Vojko V" nastupa u Nišu

|   Život
Regionalno popularni hrvatski reper Vojko V održaće u okviru naredne srpske mini turneje svoj prvi samostalni koncertu u Nišu u petak, 24. juna, u Dvorištu Univerziteta – Banovina, od 21h.
Foto: Promoterska kuća Long Play - promo

 

Splitski muzičar i producent koji se prvo kao Vojko Vrućina, afirmisao kroz delovanje u grupama "Dječaci" i "Kiša metaka", od 2018. neguje izuzetno uspešnu solo karijeru, što je potvrđeno i na nekoliko nastupa u Srbiji, počev od koncerta u beogradskom "Subbeernom centru" krajem te godine.

Tom prilikom, Vojko V je promovisao je debitantski solo album "Vojko" sa singlovima "Ne može", "Zovi čovika", "Pasta Italiana" i "Kako to", koji su dostigli višemilionske preglede na "Jutjubu". Posebnu pažnju privukla je "Pasta Italiana", snimljena zajedno sa Krešom Bengalkom i priznatim pop autorom Tončijem Huljićem. Prvo samostalno izdanje je 2019. Vojku V donelo čak tri prtestižne nagrade "Porin" u Hrvatskoj - za album godine, najbolji album klupske muzike, i najbolje muško vokalno izvođenje.

Kako sam Vojko V ističe, humor mu je glavni adut. Delovi njegovih pesama postali su u poslednje vreme urbane fraze u govoru mladih u čitavom ex YU prostoru. Uspeh prvog albuma doneo mu je sijaset koncerata i festivalskih nastupa po Hrvatskoj i u regionu, a kulminaciju je predstavljao pun zagrebački Dom sportova u oktobru 2018. Nova pesma "TT33", za koju je nedavno objavljen i spot, predstavlja treći najavni singl pred objavljivanje drugog albuma "Dvojko", sa kog su već predstavljene numere "Moja lipa" i "Umoran".

Za zagrevanje publike na koncertu Vojka V u Nišu, u petak, 24.juna biće zadužen niški Hip Hop producent DJ Sunrise, koji već ima dugogodišnju zapaženu karijeru ne samo kroz klupske nastupe, već i kao redovan učesnik značajnijih urbanih festivala, kao što su PozitivNI, Nišville, BazArt, San Derven, itd.

Za koncert Vojka V u Nišu cena ulaznice u pretprodaji je 1.200 rsd, a na dan koncerta ulaznica će koštati 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Tickets preko interneta na linku new.tickets.rs/event/vojko_v_2222