Gradska voda za meštane Huma i Brenice

|   Info
Počela je izgradnja prepumnog rezervoara koji će omogućiti da gradsku vodu piju meštani sela Hum i Brenica kod Niša koji trenutno uopšte i nemaju gradsku vodu.

Meštani sela Hum i Brenica kod Niša uopšte nemaju gradsku vodu. Međutim, postavljanjem rezervoara u selu Hum i cevovoda od Gornjeg Komrena do Huma i Brenice taj problem biće rešen, ističe Darko Bulatovic gradonačelnik Niša.

Danas evo ugrađujemo rezervoar u Hum i postavljamo potezne cevovode između Gornjeg Komrena do ovog mesta i potezni cevovod prema Brenici. Očekujemo da za 45 dana imamo novi sistem i da će meštani Huma i Brenice konačno piti gradsku vodu, ističe Bulatović.

Kapacitet rezervoara je 225 kubnih metara, što je dovoljno i za snabdevanje vodom meštana Rujnika, ističe predsednik GO Crveni krst Miroslav Milutinovic.

I ostala sela ćemo rešiti preko ovog izvorišta. Najveći prioritet GO Crveni krst je komunalna infrastruktura. Za poslednjih 15 godina koliko mi pisemo prioritete, ove godine ćemo dve trećine rešiti, počev od kanalizacije, vode i saobraćajnica, zaključuje Milutinović.

54 miliona izdvojeno je iz gradske kase za ove radove.