Delegacija Mađarkse posetila Niš

|   Info
U gradskoj kući u Nišu, priređen je prijem privredne delegacije Republike Mađarske, na čelu sa Jožefom Galom, na kome su zajedno sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem razgovarali o saradnji i ulaganju u Nišku Banju. Na sastanku, gradonačelnik Niša i Jožef Gal, predsednik privredne komore, govorili su o potencijalima Niške Banje ali i o tome šta je grad Niš spremio novim investitorimo, rekao je Darko Bulatović.
Foto: Jovan Mirović, televizija Kopernikus

Danas je u Nišu i gradskoj kući priređen prijem za delegaciju Republike Mađarske. Na sastanku koji je održan u grdskoj kući govorilo se o mogućim potenicijalima i ulaganju u Nišku Banju ali je takođe najavljeno i privredna saradnja između regija i privrednih komora, kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović.
-Razgovaraćemo i o kulturnoj saradnji a posebno ćemo staviti akcenat na sagledavanju potencijala Niške Banje. Kao što znate mađari su u ovoj oblasti jedni od lidera u Evropi. Značajno će biti da ih upoznamo šta je to što naša banja može ponuditi, koji su potencijali banje i šta je grad spremio invenstitorima.
U poslednjih sedam godina u Mađarskoj su se razvile dosta banje, koje su privukle mnoge turiste. Sobzirom da vidimo veliki potenicjal Niške banje, cilj je da se banja razvije, da se uloži u nju i na taj način privuče turiste, kaže Jožef Gala, predsednik privredne komore Bačkišken.
-Mi smo ovde da pomognemo u daljem procesu razvoja kao partneri i da sarađujemo u tim projektima.
Na osnovu sastanka sa gradonačelnikom Niša, Jožef Gal je dodao da osim saradnje sa Niškom Banjom, saradnju vidi i sa fakultetima, u razvojnim programima, sistemima obuke kao i u kulturi.