Dečija nedelja u niškim vrtićima

|   Info
U okviru obležavanja “Dečije nedelje” u vrtiću Cvrčak u Nišu, organizovan je maskenbal sa temom “Srbija”, gde su mališani zajedno sa svojim vaspitačima predstavili Srbiju. U ovoj manifestaciji učestvovalo je 200 deteta, čiji zadatak bio da kroz pesmu i igru pokažu način života u Srbiji.

Pečenje paprike, rakije, kuvanje ajvara, krunjenje kukuruza, loženje vatre, bili su zadaci mališana vrtića Cvrčak koji obeležavaju Dečiju nedelju. Tema ovogodišnjeg maskenbala bila je Srbija a u saradnji sa roditeljima svako dete bilo je obučeno u narodnoj nošnji, koja je simbol i tradicija naše zemlje, kaže Marija Kuzmanović, vaspitač u vrtiću Cvrčak.
-U saradnji sa roditeljima mi smo kostimirali decu koja su bila jako srećna što su deo svega ovoga, kaže Marija Kuzmanović. Na ovogodišnjem maskenbalu čija je tema Srbija učestvuju, devet vaspitnih grupa, 200 deteta, 13 vaspitača i četiri medicinske sestre. Sobzirom da je jesen, hteli smo da u našem dvorištu prikažemo i dočaramo, sve ono što je vezano za to doba godine.
Deca su zajedno sa vaspitačima izvela priredbu u duhu tradicije, a prema njihovim rečima, ovo je za njih veoma lepo i zabavno druženje sa drugarima.
U okviru Godišnjeg programa svaki od objekata Predškolske ustanove Pčelica bavi se različitom temom. Vrtić „Cvrčak“ iz Niša odabrao je temu “Srbija”.