Četiri javna preduzeća poslovala sa gubitkom

|   Info
Odbornici Skupštine grada Niša usvojili su na današnjoj sednici Predloge rešenja o usvajanju Izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Od 12 javno komunalnih preduzeća u Nišu na kraju 2019. godine, četiri su poslovala sa gubitkom. Na sednici je odlučeno i da će Narodni Univerzitet u Nišu u narednom periodu deo finansiranja ostvarivati iz gradskog budžeta.

Niška javno komunalna preduzeća Gorica, Tržnica, Gradska toplana i Niš, moj stan prošlu godinu su završili sa gubitkom, rečeno je na sednici Skupštine Grada Niša gde je usvojen predlog rešenja o usvajanju Izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova.

Prema rečima šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Grada Niša, Zvezdan Milovanović, preduzeča su solidno poslovala i pomenuo da postoji mogućnost da JKP Gorica ponovo postane deo JKP Mediana.

Na poslovanje Gorice osvrnuo se i odbornik u Skupštini Zoran Perišić. On je takođe podržao stav da Grad pomogne svim svojim preduzećima koja su u problemu.

Odbornici opozicije su na današnjeem zasedanju Skupštine imali primedbu na raspodelu dobiti većine javnih preduzeća.
Na sednici je odlučeno i da će Narodni univerzitet u Nišu koji je imao problem u poslovanju u prethodnom preiodu zbog epidemije koronavirusa, deo finansiranja na određeno vreme ostvarivati iz gradskog budžeta.

Foto: televizija Kopernikus