Ana Brnabić u sredu u Minsku

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u sredu, 31. oktobra, na sastanku uže grupe Minhenske bezbednosne konferencije koji se održava u Minsku, u Belorusiji.
Foto: Fonet

 

Izvor: FoNet

Predviđeno je da se na marginama konferencije premijerka Ana Brnabić sastane sa predsednikom i premijerom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom i Sergejom Rumasom, saopšteno je iz Vlade.

Predsednik Kosova Hašim Tači otputovao je danas u Belorusiju, gde će u Minsku u sredu, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, učestvovati na panelu, saopšteno je danas iz Tačijevg kabineta.

Kako se navodi, moderator tog panela je šef Minhenske bezbednosne konferencije Volfgang Išinger, a otvoriće ga ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makei.

Tači će govoriti o naporima da se izgradi stabilan mir i da se ojača evroatlantska perspektiva za Kosovo i region.

U saopštenju se dodaje da je Tači u Minsk otputovao na poziv Išingera i da će učestvovati na sastanku glavne grupe Minhenske bezbednosne konferencije, koji okuplja regionalne lidere, čelnike država i međunarodnih organizacija, ministre, poslanike, predstavnike NVO i novinare, kako bi diskutovali o pitanjima regionalne i globalne bezbednosti.

Među učesnicima na sastanku Minhenske bezbednosne konferencije u Minsku biće predsednik i premijer Belorusije Aleksandar Lukašenko i Sergej Rumas, predsednik Jermenije Armen Sarkisian, premijer Moldavije Pavel Filip i predstavnici drugih zemalja.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar