Akcija "Kej je okej" – mladi uređuju igrališta

|   Život
EXITO Team, volonterski tim iz Kuršumlije koji od aprila se ove godine deluje i u Nišu, će u nedelju 19.9.2021. održati akciju uređivanja igrališta pod nazivom „Kej je okej".
Foto: "Kej je okej" - promo

 

Cilj akcije je čišćenje i farbanje mobilijara na dve lokacije - kej od pešačkog mosta (9:00- 12:30) i park Čair (14:00-17:30). Dobrodošli su svi zainteresovani i voljni da se druže i zajedno učine nešto lepo za svoje okruženje, poručuju iz Kancelarije za mlade Grada Niša.

“Verujemo da je važno odrastati i živeti u zdravoj, čistoj i bezbednoj sredini. Već duže vreme naša ideja ulepšavanja parkova postoji i sada uz pomoć i finansijsku podršku ‘Šta nam teško’ konkursa imamo mogućnost da započnemo malu, ali značajnu promenu u našem gradu. Zato pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže u nedelju na dve lokacije i da zajedno učinimo nešto korisno za zajednicu”, poručili su volonteri EXITO tima u Nišu.

Akcija će biti sprovedena u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije, Centrom za građansko delovanje, Timom42, GM Optimist-om iz Gornjeg Milanovca i Pokretom gorana Vojvodine. Ovaj projekat je finansiran kroz program “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, kroz konkurs “Šta nam teško” i podržan od strane Kancelarije za mlade grada Niša, FLEX Alumni zajednice u Srbiji i direkcije Zelenilo.