54. Filmski susreti

|   Info
Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma koji se tradicionalno održava pred kraj avgusta u Nišu, ove godine biće organizovan 54. put od 24. do 30. avgusta. Festival će imati svoj zvanični program na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, gde će biti prikazano 12 filmova, a od toga će četiri biti premijerno emitovana.
Foto: televizija Kopernikus

Delirijum tremens, novi film čuvenog srpskog reditelja i scenariste Gorana Markovića, snimljen nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, otvoriće 54. Festival glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti“ u Nišu. Prodaja ulaznica za Filmske susrete počeće desetak dana pre otvaranja, a u odnosu na predhodnu godinu cena je nepromenjena.
Komplet ulaznica za 54. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma i ove godine će koštati 2.000 dinara, najavljuju organizatori, a ako ne budu prodati svi kompleti, pojedinačne karte će biti u prodaji po ceni od 400 dinara.
Na otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta, glumici Gorici Popović, koja igra u filmu Delirijum tremens, biće uručena nagrada za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu Pavle Vujisić, koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije.
Ovaj film govori o glumačkom poslu. Glavni junak je Dagi, čovek koji prolazi kroz težak period svog života i beži od svojih privatnih i profesionalnih problema u alkoholizam. Kroz Delirijum tremens i psiho dramu koja mu se dešava, pokušava da nađe izlaz. Ova uloga je, kako kažu organizatori, jako dobro prirasla uz glumca Tihomira Stanića.
Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu je najstarija manifestacija posvećena domaćem igranom filmu. Istovremeno, to je i jedan od najstarijih filmskih festivala u regionu. Sve informacije u vezi sa 54. Festivalom glumačkih ostvarenja igranog filma, nalazi se na sajtu www.filmskisusreti.rs.