14. Međunarodna letnja škola ekonomije u Nišu

|   Info
Najbolji studenti osnovnih studija ekonomije iz Srbije i inostranstva učestvovaće na Međunarodnoj letnjoj školi ekonomije u Nišu. Na Ekonomskom fakultetu polaznici će učiti o digitalnom marketingu, a tema ovogodišnje letnje škole je ''Nove veštine za nove poslove''.
Foto: KCN

Na 14. Međunarodnoj letnjoj školi ekonomije u Nišu oko 60 polaznika, od čega više od 30 iz inostranstva će tokom pet radnih dana učiti o digitalnom marketingu, prezentovati zemlje iz kojih dolaze, međusobno se upoznavati i družiti. Pored studenata iz Srbije, letnja škola obuhvata i studente iz Rusije, Ukrajine, Azerbejdžana, Slovenije, Portugala.

‘’Očekujem da ću saznati nešto novo u oblasti teorijskog znanja iz ekonomije kao što sam saznala i prošle godine, ali sa druge strane znam da nas očekuju neke interaktivne radionice gde ćemo imati priliku da razvijemo i neke svoj veštine. Pored toga imaćemo priliku i da radimo internacionalno gde ćemo moći da sarađujemo sa kolegama iz drugih zemalja i da razmenjujemo dosadašnja znanja i iskustva’’, kazala je Kristina Petrović, student Ekonomskog fakulteta u Nišu.

‘’Ovo je super, na ovakvim dešavanjima upoznaješ dosta ljudi što je na kraju najbitnije za posao i kasnije u životu, i nadam se da ću da naučim neke nove stvari’’, rekao je Rožle Siljan, student Ekonomskog fakulteta u Ljubljani.

Predavanja će voditi eminentni predavači iz zemlje i inostranstva, među kojima su i Goran Stojanović sa Univeriteta u Novom Sadu, kao i profesor Stiv Kveri sa Univerziteta Njukasl iz Velike Britanije. Svakoga dana obrađivaće se teme koje su aktuelne za studente, izjavila je prodekan za naučni rad na Ekonomskom fakultetu u Nišu, Dragana Radenković Jocić.

‘’Biće uglavnom predavanja koja će se odnositi na razvijanje različitih veština, pošto su profesori sa različitih fakulteta i dolaze sa svojim različitim bekgraundom. To znači da će oni biti u mogućnosti da im govore o tome šta i kako u pojedinim oblastima da rade i razvijaju svoje osobine i veštine dok studiraju’’, istakla je Radenković Jocić.

Otvaranju letnje škole prisustvovao je i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

‘’U ime ruske ambasade i u svoje ime pozdravljam sve studente u Nišu i poželeo bih im srećan u letnjoj školi ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Nišu, rekao je prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Beogradu’’, Vjačeslav Alikin.

Tokom održavanja letnje škole za sve učesnike biće organizovan i izlet do Prolom Banje i Đavolje Varoši, a sve u cilju upoznavanja prirodnog i kulturnog nasleđa Srbije.