Vučić sa Bilčikom i Nemecom o pravcu u kojem će ići politika Srbije

|   Info
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu, izvestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Tema razgovora predsednika Vučića i predstavnika EP bila je i posvećenosti Srbije evropskom putu i pravac u kojem će ići politika naše zemlje po pitanju usklađivanja sa evropskom politikom, prenela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Predsednik Vučić je još jednom ponovio dobro poznatu poziciju Srbije i istakao da naša zemlja ostaje na evropskom putu, ali kao nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi odluke koje se tiču njenih državnih i nacionalnih interesa.

Predstavnici EP su izrazili spremnost da nastave proces međustranačkog dijaloga sa Narodnom skupštinom Republike Srbije. Takođe, još jednom su ponovili zahtev da Srbija uvede sankcije Ruskoj Federaciji, kao i veću usaglašenost naše zemlje sa politikom EU iz oblasti ljudskih prava i migrantskih kretanja.

Predsednik Srbije je na nedvosmislen način objasnio poziciju naše zemlje po svim pomenutim pitanjima.