Probna mala matura

|   Info
Probni završni ispit za male maturante počeo je u petak testom iz matematike,a nastavlja se testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, u subotu u 9 sati, dok se treći test iz izbornog predmeta polaže istog dana u 11.30 časova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Osmaci prvi put umesto kombinovanog testa iz pet predmeta polažu test iz samo jednog koji su odabrali. Najviše osmaka izabralo je biologiju, a najmanje učenika odlučilo se da polaže test iz fizike i hemije. Učenici OŠ Radoje Domanović u Nišu kažu da probni prijemni iz matematike nije bio težak i da im pripremna nastava u školi olakšava pripreme za malu maturu.

Direktorka škole kaže da je probni završni ispit idealna prilika da se proveri da li ima propusta u kvalitetu znanja zbog korona virusa, kako bi se eventualni problemi uklonili kroz pripremnu nastavu.

Kako bi učenici odabrali pravo zanimanje, u OŠ Radoje Domanović u Nišu danas se organizuje i Sajam profesionalne orijentacije gde će roditelji i učenici moći detaljno da se informišu o svim niškim srednjim školama.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar