Zbog vrućine postavljene cisterne sa vodom na dve lokacije u Nišu

|   Info
Zbog visokih temperatura koje su zabeležene danas i koje se narednih dana očekuju, JKP Naisuss je pored, 18 javnih česama koje rade u centru gradu, postavila cisterne sa pijaćom vodom, na nekoliko lokacije u Nišu. Cisterne su postavljene danas kod Cvetne pijace i železničke stanice u Nišu od 11 do 16 časova osim u nedelju kada će 11. avgusta dežurati od 9 do 13 sati na lokaciji auto pijace.

Prema meteorološkoj prognozi, danas je zabeležena temperaturu od 36 stepeni. Zbog visokih temperatura, koje su najavljene i narednih dana iz JKP Naisusa navode da će danas od 11 do 16 sati cisterne sa vodom stajati na Cvetnoj pijaci i železničkoj stanici u Nišu, kako bi Nišlije mogle da se osveže na tropskim temperaturama. Dan kasnije, u istom terminu, biće postavljene samo kod pijace pored niške Tvrđave, dok će u ponedeljak i utorak, 12. i 13. avgusta, od 11 do 16 sati cisterne stajati kod pijace i železničke stanice. Iako ima 18 javnih česama u samom centru grada, JKP Naissus će u narednom periodu, u danima kada budu bile tropske temperature, postavljati cisterne sa vodom, kako bi obezbedili građanima dovoljnu količinu vode u vrelim letnjim danima.
-Osamnaest javnih česama na teritoriji gradske opštine Medijana rade punim kapacitetom, i pod strogom su kod kontrolom JKP Naissus i instituta za javno zdravlje. To znači da je ispravnost vode strogo kontrolisana kao i obično. Ipak tamo gde je najfrekfentniji broj stanovnika i porlaznika stavljaćemo cisterne sa vodom, kako bi imali odgovarajuću količinu vode.
Nišlije koje smo zatekli pored cisterne kako se rashlađuju, kažu da je lokacija pored tvrđave dosta prometna i da je cisterna, na visokim temperaturama, neophodna na ovakvim mestima.
-Građani smatraju da je cisterna sa vodom neophodna na lokacijama koje su prometne, pogotovu starijim ljudima, koji kako kažu, teško podnose visoke temperature.
Zbog tradicionalnog Pantelejskog vašara koji se danas održava u okruženju Pantelejske crkve, iz JKP Naisusu kažu da će danas i sutra i tamo biti postavljena cisterna sa vodom. Oni dodaju da će sa ovom akcijom nastaviti tokom čitavog leta u danima sa tropskim temperaturama.