Završena izgradnja podzemnog visokonaponskog kabla u Beogradu

|   Info
Elektromreža Srbije uspešno je završila značajan projekat izgradnje podzemnog visokonaponskog kablovskog voda od EMS-ove trafostanice Beograd 17 kod Plavog mosta do EPS-ove trafostanice Beograd 23 na Autokomandi. Time su stvoreni uslovi za još sigurnije i pouzdanije napajanje centralnih delova grada, uključujući i delove u kojima se realizuju kapitalni infratsrukturni projekti, poput Beograda na vodi. Ovo je još jedan rezultat uspešne saradnje Grada Beograda i Elektromreže Srbije, rekao je gradonačelnik Beograda, prof. dr, Zoran Radojičić.

Izgradnja podzemnog visokonapopnskog kabla u Beogradu predstavlja primer uspešne saradnje Elektromreže Srbije i Grada Beograda, a ta saradnja se nastavlja i u narednom periodu, rekao je gradonačelnik Beograda, prof. dr Zoran Radojičić.

 

Dužina trase ovog 110 kilovolti kablovskog voda iznosi 3,2 kilometra, a vrednost investicionih ulaganja je oko 2,7 miliona evra.

 

Završetak ta dva projekta planiran je za maj sledeće godine, i uz vod koji je upravo završen, time će definitivno biti obezbeđeno pouzdano snabdevanje delova prestonice u kojima se najviše gradi i gde postoji i značajna potreba za izgradnjom i unapređenjem elektroenergetske infrastrukture, rekla je direktorka EMS-a, jelena Matejić.

Novinar: Danijela Perov ić