Završen konkurs "Partnerstvo za budućnost" kompanije "CRH Srbija"

|   Info
Kompanija nagradila 10 najboljih projekata sa po 3000 evra, a uskoro sledi potpisivanje ugovora kako bi pobednici konkursa krenuli sa realizacijom projekata
Foto: TV Kopernikus

 

Kompanija “CRH Srbija” proglasila je zvanično protekle srede pobednike konkursa “Partnerstvo za budućnost”. Cilj ovog konkursa je podrška udruženjima i nevladinim organizacijama koje žele da kroz različite oblasti poput obrazovanja, kulture, sporta i održivog razvoja unaprede opštinu Paraćin i život njenih meštana.

Konkurs je trajao od 18. marta do 30. aprila i za to vreme prijavljeno je 40 projekata, a deset najboljih kompanija “CRH Srbija” nagradila je sa po 3000 evra. Sertifikate je pobednicima uručio generalni direktor kompanije “CRH Srbija” Roman Menc, koji je istakao da je ovo za njih važan konkurs i da svima želi sreću u realizaciji projekata. Miloš Milojević, tehnički direktor kompanije, istakao je da je ponosan na tradiciju konkursa i prijavljene projekte:

-Svake godine imamo sve više projekata i šta je još važnije: svake godine se vidi da kvalitet projekata napreduje. I ove godine smo imali jako raznovrsne projekte koji su se bavili i održivim razvojem, životnom sredinom, mladima i osobama sa invaliditetom, tako da je veliko zadovoljstvo što smo deo toga i što možemo zajedno da utičemo na poboljšanje uslova života u lokalnoj zajednici –istakao je Milojević.

Nagrađeni su: Udruženje žena “Paraćinke” sa projektom “Korak po korak”, Planinarski klub “Javorak” sa projektom “Planinska družina”, Udruženje građanja “Đurđevdan” sa projektom “Obrazovanjem do jednakosti”, kao i Udruženje građana “Dečiji kutak” i njihov projekat “Budućnost i iskustvo koračaju zajedno”. Među nagrađenima su i Udruženje distrofičara Pomoravskog okruga sa projektom “Digitalizacija pre svega”, Dečiji hor “Dar” sa projektom “Imamo jedni druge”, nevladina organizacija “Unekoop” koja sprovodi projekat “Niskokarbonskim betonom do bolje klime”, ali i Dom zdravlja Paraćin sa projektom “Idemo dalje”. Sertifikate je dobio i Centar za ženski razvoj i podršku za svoj projekat “Razvoj digitalnih veština kod žena u opštini Paraćin”, kao i Osnovna škola “Radoje Domanović” iz Paraćina koja sprovodi projekat “Opremanje učionica računarima, projektorima i platnima”. Predstavnici udruženja su izrazili zahvalnost što je kompanija “CRH Srbija” prepoznala njihove projekte kao značajne:

-Nama je ovo jako važno, zato što smo se do sada prijavljivali na druge i slične konkurse, međutim, nikada do sada nismo bili podržani. Ovo je prvi put da dobijamo sredstva od kompanije iz Popovca i nadam se da ćemo u budućnosti jako lepo sarađivati –rekao je Aleksandar Nedeljković iz Udruženja građana “Đurđevdan”.

Posle dodele sertifikata, usledilo je i zajedničko fotografisanje. U narednom periodu, biće organizovano i potpisivanje ugovora posle čega će pobednici konkursa krenuti sa realizacijom svojih projekata.

Dušan Miletić