Vučić: Srbija u proslavi Oluje neće učestvovati

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su predstavnici Samostalne demokratske srpske stranke odluku o odlasku Borisa Miloševića u Knin doneli sami i potom obavestili Beograd, ali to neće promeniti odnos Srbije, koja u proslavi Oluje neće učestvovati.
Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

 

Izvor: FoNet

Prema mišljenu predsednika Srbije, predstavnici SDSS je trebalo da tu odluku pokušaju da donesu zajedno sa zvaničnicima Srbije i Republike Srpske.

Žao mi je ako je bilo užasnih napada na Miloševića, nisam ih ja organizovao, ali ako očekuju podršku tom činu, neće ga dobiti. Da uvlačite Srbiju u proslavu Oluje, u tome nećemo učestvovati, rekao je Vučić i ponovio da je ta akcija najveće etničko čišćenje na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata.

Nemojte da terate jednu državu da se saglasi sa nečim zato što bi se to nekome negde svidelo, rekao je on.

U redu je da se mirimo, ali da to slavimo, ne pada mi na kraj pameti. Oni što su slavili, nek objasne narodu šta su slavili, poručio je Vučić, upozoravajući da je odlaskom Miloševića na proslavu dobijeno samo to da Srbi nisu jedinstveni i da "seiri jedan deo hrvatske javnosti".

Vučić je dodao i da, zbog stava Srbije prema tome, na njega i vlast traje stalna hajka, jer je "beogradska čaršija uvek pratila zagrebačku, misleći da će biti evropejskiji, urbaniji i 'in' ako se dodvore zagrebačkoj".