Vučić sa američkim senatorima: Za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Garijem Pitersom istakao da je Srbija opredeljena da razvija bližu saradnju sa SAD u svim oblastima od zajedničkog interesa, istakavši da je za Beograd od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu.
Foto: FoNet/Milica Vučković

 

Izvor: FoNet

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, senatori su izrazili saučešće povodom nedavnih tragičnih događaja u Srbiji, te su, s obzirom na inicijativu senatora Marfija za kontrolu oružja posle masovne pucnjave u školi u državi Konektikat, razmenili mišljenja o merama koje srpske vlasti preduzimaju.

Deo razgovora bio je posvećen dijalogu Beograda i Prištine, a Vučić je istakao da je sada prioritet formiranje Zajednice srpskih opština.

Vučić je naglasio da Beograd od početka pokazuje ozbiljnost i odgovornost u procesu dijaloga, uprkos stalnim provokacijama i brojnim jednostranim potezima Prištine, koji opstruišu nalaženje kompromisnog i održivog rešenja.

Govoreći o aktuelnoj geopolitičkoj i bezbednosnoj situaciji u svetu, Vučić je ponovio da Srbija ostaje privržena doslednoj politici čuvanja nacionalnih i državnih interesa, kao i poštovanju načela teritorijalnog integriteta i suvereniteta država.

On je dodao da je za Srbiju od ključnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu, pozitivna agenda i jačanje regionalne saradnje u svim oblastima, a posebno u oblasti ekonomije, čime Srbija, kroz inicijative poput Otvorenog Balkana, dosledno i uporno promoviše politiku okrenutu ka budućnosti, stavljajući težište na uzajamno korisnu saradnju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar