Vučić Crnogorcima: Ne usvajajte sporni zakon

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će zamoliti vlasti u Crnoj Gori da ne usvoje predlog zakona o slobodi veroispovesti, koji se odnosi i na imovinu Srpske pravoslavne crkve u toj zemlji i ocenio da bi usvajanje takvog akta sigurno pokvarilo pristojne odnose dve države.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

"Svako ugrožavanje imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori bi neminovno vodilo u loše odnose", rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

On je dodao da srpska crkva vekovima postoji na tom tlu i nije zaštita i utočište samo srpskon narodu, već i mnogima koji se danas osećaju kao Crnogorci.

"Mi poštujemo Crnu Goru kao državu. Želimo da imamo dobre odnose. Ono što je za nas važno, dobio sam analizu akta, mi ćemo i preko Venecijanske komisije pokušati da zamolimo da se takav akt ne usvaja. To nije dobro za srpski narod. Mislimo da je to loše rešenje. Moja molba ide vlastima u Crnoj Gori da takav zahtev ne usvoje", naglasio je Vučić.

Upitan o reakcijama na izvaju generalnog sekretara predsednik Nikole Selakovića, Vučić je rekao da u regionu "nisu na fer način preneli ono što je govorio" i da je Selaković kazao da je Crna Gora bila srpska država u prošlosti.

On je dodao i da emisiju u kojoj je Selaković govorio o Crnoj Gori nije gledao.