Ružić: Opametimo se!

|   Info
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prenelo je izjavu prvog potpredsednika Vlade i ministra Branka Ružića.
Foto: televizija Kopernikus

 

“Dan nije prošao da mi u Ministarstvu sa zdravstvenom strukom ne diskutujemo šta sve možemo da učinimo da učenici budu u svojim klupama zdravi i bezbedni. Apelujem na građane, a i o tome govorim na Kriznom štabu, da shvate da kao što poslušamo lekara za antibiotik, lek za pritisak i drugo, isto tako poslušamo lekare da je vakcinacija jedini spas, jedini način da ponovo budemo onaj srčan narod, da radimo sve kao i pre, pa i da zadržimo decu u klupama”, rekao je Ružić.

- Kao prvi čuvar obrazovnog sistema, neću da dozvolim nikada da deca budu ugrožena i zato i imamo sve više škola koje prelaze na onlajn.

“Ali dokle god pojedini idu na veselja, skupove i nevakcinisani ignorišu sve što se priča i svesno šire zarazu iz ovog vrtloga nećemo izaći. Ja zdravlje i obrazovanje dece neću da žrtvujem. Mi u Ministarstvu i prosvetni radnici ćemo dati maksimum da deca što duže budu u klupama sa vršnjacima i svojim nastavnicima, ali ne možemo sami to da obezbedimo. Opametimo se!“, apeluje Ružić.