Čović o novcu, porazima, ali ne i o novom treneru

|   Sport
Govoreći o sada već bivšem strategu Zvezde Milanu Tomiću, Čović je potvrdio da je raskid saradnje bio sporazuman i da su se sa dosadašnjim trenerom razišli na prijateljski način. Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda istakao je da su zahvalni na svakom dinaru pomoći od države i grada Beograda, ali i novcu od sponzora. On je ipak i podsetio da u evroligaškoj konkurenciji njihovi protivnici imaju neuporevido veće budžete.
Foto: KCN

 

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović nije otkrio puno novih detalja koja su u vezi sa crveno-belima. U najavljenom obraćanju medijima on nije otkrio ko će biti novi trener, ali ni ko je u najužem izboru za naslednika Milana Tomića.

Čović je najviše govorio o novcu, odnosno o tome koliko je država dala najvećim sportskim rivalima, Zvezdi i Partizanu, gde je praktično potvrdio navode koje je u javnost izneo ministar finansija Siniša Mali.

Govoreći o sada već bivšem strategu Zvezde Milanu Tomiću, Čović je potvrdio da je raskid saradnje bio sporazuman i da su se sa dosadašnjim trenerom razišli na prijateljski način.

"Nista neobično se nije dogodilo. Na obostranu inicijativu smo došli do ovoga. Klub je pod velikim pritiskom, stalnim patološkim primedbama. Stalno mora da se priča o ciframa, da se laže o ciframa.. Imali smo sa Milanom konsultativne analize. U poslovima nema ubeđivanja, zajednički se analizira", rekao je Čović.

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda istakao je da su zahvalni na svakom dinaru pomoći od države i grada Beograda, ali i novcu od sponzora. On je podsetio da u evroligaškoj konkurenciji njihovi protivnici imaju neuporevido veće budžete, pa je tako naveo primer CSKA koji po sezoni ima na raspolaganju više od 40 miliona evra, ili Himkija koji ima budžet od 30 miliona.

"Kad uporedim s našim konkurentima, CSKA ima više od 40 miliona evra, Himki preko 30, Zenit preko 25... Sve ostalo su besmislice i laži. Prihode i rashode overava Evroliga. Trebalo bi da imamo dobit od oko 508 hiljada evra. Biću zadovoljan i ako budemo oko nule", izjavio je Čović.

Uprava crveno-belih za sada ne razmišlja o otkazima igračima, uz podsećanje da imaju dobru saradnju sa FMP-om i Tamišem i da uvek mogu dovesti nekoliko mladih košarkaša ako je potrebno. Čović nije potvrdio, ali ni demantovao navode da je aktuelni trener FMP-a Vladimir Jovanović kandidat za novog stratega Zvezde.

Oglasio se i Milan Tomić, koji se zahvalio upravi, košarkašima i navijačima Zvezde na dosadašnjoj saradnji.

"Želim da se zahvalim predsedniku Nebojši Čoviću i svima u klubu, od igrača, stručnog štaba, menadžmenta i ljudi u klubu na izvanrednoj saradnji koju smo imali tokom cele prošle i na početku ove sezone. Takođe, izuzetnu zahvalnost želim da izrazim navijačima koji su nas bodrili i podržavali tokom prošle i ove sezone. Želim Crvenoj zvezdi mnogo uspeha i sreće u daljem periodu i da ostvari sve zacrtane ciljeve", rekao je Tomić.

Očekuje se da bi Tomić mogao da se vrati u Grčku, gde je i ranije radio tokom svoje trenerske karijere.