Direkcija za izgradnju grada Niša postaje upravljač puteva

|   Info
Javno preduzeće Direkcija za izgradnju grada Niša postaće novi upravljač puteva. Odlukom o izmeni poslovanja koja se očekuje da bude izglasana na sednici Skupštine grada u petak preduzeću će biti povereno kompletno zaduženje za saobraćajnice na teritoriji ovog grada.
Foto: KCN

Sve poslove koji se tiču puteva i saobraćajne infrastrukture u Nišu ubuduće će obavljati Direkcije za izgradnju grada Niša, izjavio je direktor ovog javnog preduzeća, Nebojša Lović. 

‘’To znači da je upravljač puta i investitor i projektant i izvođač radova, održava saobraćajnice, naplaćuje sve te neke naknade, dakle kompletno je zadužen i odgovoran za saobraćajnice na teritoriji grada Niša, odnosno na teritoriji opštine u kojoj se nalazi upravljač puta’’, kazao je Lović.

Ova promena podrazumevaće i proširenje Direkcije za izgradnju grada Niša u vidu brojčanosti kadrova u kome će ovo preduzeće dobiti 20 novih radnika. 

‘’Odluka koja će takođe biti doneta na sednici Skupštine je odluka o maksimalnom broju zaposlenih, gde će se sa dela gradske uprave skinuti 20 ljudi i preći u Direkciju, tako da budžet grada neće apsolutno ništa osetiti. Umesto da primaju plate kod uprave primaće kod Direkcije za izgradnju grada Niša’’, dodaje Lović.

Još jedna novina kada je u pitanju ovo preduzenje je uvođenje Call centra. To će građanima Niša pružiti mogućnost da u svakom trenutku pozovu i prijave problem koji imaju na saobraćajnici. Iz Direkcije ističu da će na svaki problem reagovati i rešavati ga u najkraćem roku.