Upis u prvi razred srednje škole

|   Info
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da se učenici, koji su raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas i sutra upisuju u prvi razred srednje škole, a to mogu učiniti i elektronskim putem, preko Portala Uprave za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

 

Izvor: FoNet

Svi oni učenici koji nisu raspoređeni u prvom upisnom krugu, danas do 15 časova, u drugom upisnom krugu, popunjavaju i predaju listu želja sa preostalim slobodnim mestima u obrazovnim profilima u srednjim školama.

U subotu, 11. jula do ponoći, u drugom upisnom roku, biće objavljen konačan raspored učenika po školama i obrazovnim profilima.

Upis je u ponedeljak, 13. jula.

U saopštenju se navodi da se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, ali i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu.

U tom slučaju je potrebno da, učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i uverenje o položenom završnom ispitu.

Kao podrška roditeljima i zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski, od srede, 8. jula na raspolaganju je Kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na broju telefona 011- 7350 557, koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.