Uhapšena četiri policijska službenika

|   Info
Policija je uhapsila četiri policijska službenika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, tako što su za osobu iz kriminogene sredine proveravali da li je za njom raspisana potraga i međunarodna poternica, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako se navodi, uhapšeni su policijski službenici Žandarmerije R. L. (43) i R. M. (47), policijskog službenika Policijske uprave za grad Beograd M. K. (37) i policijska službenicu Uprave za međunarodnu operativnu saradnju S. T. (45).

R. L. se sumnjiči i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i  promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćeno držanje opojnih droga.

Kako se sumnja, R. L. je u julu ove godine tražio od R. M, dok je obavljao redovne zadatke, da za jedno lice iz kriminogene sredine proveri kroz evidencije MUP da li je za njim raspisana potraga, što je R. M. prikazao kao službenu radnju u službenim aktima.

Sledećeg meseca je, kako se sumnja, S. T. na zahtev M. K. za istu osonu kroz baze podataka Interpola proverila da li je za njim raspisana međunarodna poternica, o čemu ih je obavestila.

Sumnja se i da su M. K. i R. L. duži period obezbeđivali osobu za koju su obavljali provere kroz službene evidencije, kao i njegove porodice, a zauzvrat su dobijali novac i poklone.

Pretresom iznajmljenog stana u Novom Sadu koji su koristili M. K. i R. L, a koji je u blizini adrese stanovanja osobe iz kriminogene sredine, pronađeno je oružje u nelegalnom posedu i opojna droga.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.