U toku prijava za polaganje prijemnog ispita na DIF-u

|   Info
Na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu u toku je prijavljivanje za polaganje prijemnih ispita. Pripremna nastava je završena, a prijemni ispiti će biti održani 29. i 30. juna za osnovne akademske studije i 1. jula za osnovne strukovne studije. Cena školarine za jednu godinu je 100.000 dinara, a studenti imaju mogućnost da taj iznos plate u osam mesečnih rata.
Foto: KCN

 

Ove godine kao i ranijih godina osnovne akademske studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu moći će da upiše 195 studenata, od čega 140 na budžetu i 55 samofinansirajućih. Prijava je u toku, a završava se 27. juna. Jedan od budućih brucoša je i Milan Krstić iz Paraćina, koji kaže da je izabrao ovaj fakultet pre svega zbog ljubavi prema sportu.

Studenti se prijavljuju i predaju dokumentaciju po grupama koje su napravljene na osnovu kandidata sa pripremne nastave. Na fakultetu kažu da je interesovanje za upis u prvu godinu i ove godine veliko i da se za pripremnu nastavu prijavilo 130 kandidata. Ističu da studenti koji uspešno završe ovaj fakultet, sve lakše dolaze do zaposlenja.

Broj studenata koji će polagati prijemni ispit znaće se u petak popodne kada će biti raspoređeni po grupama, a sa svim detaljima mogu se upoznati na sajtu fakulteta. Ova visoko obrazovna ustanova nalazi se na Šangajskoj listi, gde su rangirani najbolji fakulteti na svetu.