U susret Međunarodnom danu fizioterapeuta

|   Info
Širom sveta 8. septembra obeležava se Međunarodni dan fizioterapeuta. Tog dana fizioterapeuti prigodnim aktivnostima žele da skrenu pažnju na mesto koje njihova struka zauzima i očuvanju i poboljšanju zdravlja ljudi. Tim povodom fizioterapeuti Instituta Niška Banja i ove godine obeležavaju svoj dan pod sloganom “Pokreni se i oseti život”.

U susret Međunarodnom danu fizioterapeuta koji se obeležava, 8. septembra, danas su fizioterapeuti Instituta “Niška Banja” organizovali javni čas vežbanja na terasi stacionara “Radon” pod sloganom “Pokreni se, oseti život”. Redovna fizička aktivnost ima važnu ulogu i kod dece. Nedovoljna fizička aktivnost kod dece može biti veoma opasna po zdralje deteta.Zato fizioterapeuti apeluju na sve roditelje da deci stvore naviku za svakodnevnom fizičkom aktivnošću.
Što se tiče dece, veoma je važno da se bave fizičkom aktivnošću. Pored vaspitača, nastavnika, profesora, roditelji moraju svakodnevno da odvoje vreme za svoju decu. Uz šetnju i igru sa svojim vršnjacima neće biti deformiteta kičmenog stuba kao ni deformiteta donjeg i gorenjeg ekstremiteta  ali i gojaznosti koja je danas sve češća.
Osim fizioterapeuta, aktivni učesnici ovog događaja bili su mališani iz vrtića “Biser” kao i učenici nekoliko škola iz Niša, koji su zajedno sa drugarima, svojim fizioterapeutima, uz muziku odradili čas vežbanja.
Međunarodni dan fizioterapeuta se u čitavom svetu obeležava od 1951. godine a cilj je da se istakne značaj i uloga fizioterapeuta, kao jedna važna karika u lancu svih rehabilitacionih timova za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju, obljenja iz svih oblasti medicine. U Institutu “Niška Banja” radi 55 fizioterapeuta.