Svetski dan porodice - „Porodičan dan - koristan i radostan“

|   Info
Povodom Međunarodnog dana porodice koji se održava svakog 15. maja, u Beogradu je održana manifestacija pod sloganom „Porodičan dan - koristan i radostan“. Cilj ove manifestacije je da podrži i ukaže na važnost i značaj porodice u 21. veku.

Veliki broj predavača uključujući psihologe, logopede i motivacione govornike razgovarali su o različitim temama sa decom i odraslima, na temu partnerskih odnosa, porodici i roditeljstvu. Oni su objasnili koliko je bitna porodica kao zajednica i koliko je važna njena stabilnost kao osnova za razvoj čoveka.

Cilj ove manifestacije je širenje svesti o novim mogućnostima u očuvanju zdravlja, znanja i blagostanja dece, omladine, starih lica, i cele porodice, kao i upoznavanje sa novim, kreativnim pristupima u vaspitanju, savesnom i svesnom roditeljstvu, očuvanju partnerskog odnosa, inkluziji, ali sprečavanju nasilja i zlostavljanja u porodici.

Ovaj „Porodičan dan“ održan je na inicijativu Centra za razvoj zdravlja, znanja i blagostanja, a uz pomoć Gradske opštine Vračar koja je pružila podršku sugrađanima.

 

Novinar: Ivana Damnjanović