Stanojević: Partizan je gromada od kluba, hoćemo da kontrolišemo meč (video)

|   Sport
"Mi smo gromada od kluba. To igrači znaju i tako treba da se ponašamo. Želimo da kontrolišemo utakmicu. Zavisi od toga kako se nametnete. Daću jasno do znanja igračima i javnosti na koji način želimo da igramo", rekao je Aleksandar Stanojević pred utakmicu kvalifikacija za Ligu Evropa.
Foto: FK Partizan/Instagram

 

Nakon dolaska u Belgiju, na pitanja srpskih novinara odgovarao je trener Partizana Aleksandar Stanojević, čije fudbalere u četvrtak očekuje utakmica sa ekipom Šarlroa, u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Strateg crno-belih je rekao da se svi u timu dobro osećaju i da su nestrpljivi pred početak meča. Stanojević se nada da će im iskustvo igranja u Evropi pomoći u predstojećem sportskom izazovu.

"Velika je prednost za nas to što imamo dosta igrača koji imaju iskustvo igranja u Evropi. Znači nam i što imamo igrače koji -poznaju belgijski fudbal", rekao je Aleksandar Stanojević.

Trener Partizana je u dosadašnjoj karijeri imao iskustva sa Anderlehtom, dok su Marković i Vitas igrali u Belgiji, zbog čega se može reći da dobro poznaju fudbal koji se neguje u ovoj zemlji. Crno-beli ne planiraju da se brane, već im je želja da kontrolišu utakmicu.

"Mi smo gromada od kluba. To igrači znaju i tako treba da se ponašamo. Nema tu ničeg čudnog. Kada mediji predstave nekog na taj način, znači da su oni to zaslužili. Kao što je prirodno da nas kritikuju posle Zlatibora, to smo zaslužili. Cenimo sebe, uz poštovanje svih, znamo ko smo i šta smo. Nema tu alibija, niti preuveličavanja", jasno je poručio Stanojević, koji je još dodao:

"Želimo da kontrolišemo utakmicu. Zavisi od toga kako se nametnete. Daću jasno do znanja igračima i javnosti na koji način želimo da igramo. Imate različita tumačenja gledanja na fudbal. Jedna je utakmica, možemo da kažemo da ćemo sačekati, ali je za mene kratko 90 minuta. Probaćemo da damo gol, uradimo nešto, pa posle ako treba da zatvorimo utakmicu. Moramo od početka utakmice da pokušamo da damo gol, ako želimo da pobedimo."

Stanojević je još rekao i da su protivnika dobro proučili i da su spremni, uz zaključak da u današnjem fudbalu nema puno iznenađenja.