Srbija sa sedam predstavnika na međunarodnoj sceni

|   Sport
Informaciju je obelodanio naš Odbojkaški savez uz potvrdu da će svih sedam klubova imati finansijsku podršku koju je obezbedila država.
Foto: Tv Kopernikus

U evropskim odbojkaškim kupovima naredne sezone iz Srbije će igrati sedam klubova.
Informaciju je obelodanio naš Odbojkaški savez uz potvrdu da će svih sedam klubova  imati finansijsku podršku koju je obezbedila država.
Naša zemlje ima četiri mesta u konkurenciji odbojkaša i tri mesta u konkurenciji odbojkašica: po jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona u obe konkurencije, jedno mesto u Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša i po dva mesta u Kupu Izazivača u obe konkurencije. 
Na osnovu plasmana u Super ligi u sezoni 2019/20. u Ligi šampiona igraće TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Vojvodina u konkurenciji odbojkaša, prvaci Srbije u sezoni 2019/2020.
U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša igraće Niš.
U Kupu Izazivača u konkurenciji odbojkašica igraće Ub, pobednik Kupa Srbije 2019/20. i Jedinstvo iz Stare Pazove na osnovu plasmana u Super ligi, kao i Partizan, finalista Kupa Srbije i Mladi radnik iz Požarevca u konkurenciji odbojkaša na osnovu plasmana u Super ligi.
Srbija će imati maksimalan broj učesnika u  evropskim kupovima prvi put od sezone 2010/2011, kada je našu zemlju predstavljalo osam klubova.
Evropska odbojkaška konfederacija je saopštila da će se žreb za sva tri evropska kupa održati u petak, 21. avgusta.