Đoković prvi meč igra u ponedeljak oko 10.30h

|   Sport
Drugom teniseru sveta protivnik je Jan-Leonar Štruf. Od velikih konkurenata prvog dana svoj meč igra i Rodžer Federer, kojem je žreb za protivnika namenio Amerikanca Stiva Džonsona. Podsetimo, susret Đokovića i Federera moguć je u polufinalu turnira.
Foto: Fonet

 

Novak Đoković takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije počinje u ponedeljak. Prošlogodišnji i višestruki šampion Australijan opena prvi meč na grend slem turniru igra sa nemačkim teniserom Jan-Lenardom Štrufom.

Štruf i Đoković se sastaju u poslednjem meču prvog dana Australijan opena, odnosno oko 10.30 sati ujutru po našoj vremenskoj zoni. U Melburnu je to večernji termin, što bi svakako mogla da bude prednost kako bi se izbegle velike vrućine.

Od velikih konkurenata prvog dana svoj meč igra i Rodžer Federer, kojem je žreb za protivnika namenio Amerikanca Stiva Džonsona. Podsetimo, susret Đokovića i Federera moguć je u polufinalu turnira.

Novak Đoković je titule na Australijan openu osvajao do sada sedam puta, po čemu je rekorder u singl konkurenciji. 2019. godine u finalu je pobedio Nadala sa 6:3, 6:2 i 6:3 u setovima.