Zaradi džeparac i provedi "Leto #za5"

|   Info
U okviru nacionalnog projekta „Budućnost za 5“, 15. juna na Adi Ciganliji, biće otvoren događaj „Leto za 5“, namenjen srednjoškolcima i studentima kako bi se informisali o brojnim programima praksi, ali i kako bi aplicirali za letnje, sezonske poslove. Cilj projekta je osnaživanje mladih ka aktivnijem pronalaženju posla, ali i njihovom kontinuiranom usmeravanju ka formalnoj i neformalnoj edukaciji.

Svakog dana od 15. do 19. juna, od 12 do 18 časova svi zainteresovani srednjoškolci i studenti moći će da se prijave za najrazličitije poslove koje nude brojne kompanije, preko Nacionalne službe za zapošljavanje, deset omladinskih zadruga i petnaest ugostiteljskih, a takođe će moći da se informišu kako izgleda rad u inostranim zemljama.

 

Tokom pet dana biće organizovan niz edukativnih radionica gde će mladi dobiti karijerna usmerenja kako da napišu svoj prvi CV, zašto je bitno da budu peisutni na poslovnoj mreži LinkedIn i kako da otvore profil koji će privući buduće poslodavce, a biće organizovane i simulacije razgovora za posao kako bi se na vreme pripremili za pitanja budućih poslodavaca.

 

Leto #za5“, se realizuje u okviru nacionalnog projekta „Budućnost #za5“. Projekat je pokrenut 2016. gopdine u cilju osnaživanja mladih ka aktivnijem pronalaženju posla, ali i njihovom kontinuiranom usmeravanju ka formalnoj i neformalnoj edukaciji, koji su faktori od ključne važnosti za lični i profesionalni razvoj, ali i lakše pronalaženje zaposlenja ili pokretanja sopstvenog biznisa. Projekat realizuju Centar E8, zajendo sa Unijom srednjoškolaca Srbije, a podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Novinar: Danijela Perović