Selektor rukometašica optimista pred drugu fazu Svetskog prvenstva

|   Sport
Srbija je u pet mečeva grupne faze imala učinak od tri pobede i dva poraza, a definitivan rasplet uslediće u naredne tri utakmice. Naše rukometašice igraju u I grupi, u kojoj u nedelju kao prvog protivnika imaju Južnu Koreju.
Foto: Rukometni savez Srbije

 

Selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović je zadovoljan plasmanom u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali ga ipak brine što naš nacionalni tim nije uspeo da prenese nijedan bod iz prvog dela turnira.

Ono što ipak daje razloga za optimizam je to da su naše devojke pokazale da mogu da igraju sa svakim protivnikom. Srbija je u pet mečeva grupne faze imala učinak od tri pobede i dva poraza, a definitivan rasplet uslediće u naredne tri utakmice. Naše rukometašice igraju u I grupi, u kojoj u nedelju kao prvog protivnika imaju Južnu Koreju.

"U suštini bi trebalo da budemo zadovoljni. Prošli smo u drugi krug što je bio cilj. Nismo zadovoljni što nismo preneli bodove. Protiv Norveške smo i mogli, dok protiv Holandije nismo bili na potrebnom nivou. Vratili smo se u meču sa Slovenijom. Sada slede utakmice sa Korejom, Nemačkom i Danskom. Možemo da igramo sa svima i zato želimo da ostvarimo ono zbog čega smo i došli", kaže Obradović.

Srbija je pre desetak dana tokom pripremnih utakmica imala priliku da odmeri snage sa ekipom Južne Koreje. Iako su naše devojke slavile u tom duelu, selektor Obradović kaže da se radi o vrlo neugodnom sastavu koji je u prvoj fazi Svetskog prvenstva pokazao da je u usponu forme.

"Pročitali smo ih kako igraju, što ne znači da ćemo i sada. To je vrlo, vrlo nezgodna ekipa. Pobedile su Francusku, igrale odlično u grupi. Biće to nezgodna utakmica od početka do kraja. Svako ima svoje adute, trudićemo se da naši budu bolji", zaključio je selektor.

Posle Koreje slede dueli sa reprezentacijama Nemačke i Danske, sa kojim su takođe srpske rukometašice u poslednje vreme uspevale da izađu kao pobednice. Otežavajuća okolnost je što Srbija u drugu fazu ne prenosi bodove, ali predaje ne sme biti jer je cilj da se umešamo u borbu za medalje ili obezbedimo plasman na Olimpijske igre realno ostvariv.

"Pored Koreje i sa ove dve reprezentacije možemo da se nosimo. Igrali smo, videli da možemo. Očekivali smo da prenesemo dva boda, tako bi taj cilj bilo mnogo lakše ostvariti. Ne smemo se predavati, devojke su pokazale fino uzdizanje protiv Slovenije. Imali smo negativan početak protiv Holandije i Slovenije. Protiv Holandije nismo ni pokušali da se vratimo, međutim, protiv Slovenije je bilo drugačije", podsetio je Ljubomir Obradović.

Raspored Glavne faze Grupe I:
8. decembar Srbija – Južna Koreja
9. decembar Nemačka – Srbija
11. decembar Srbija – Danska