Savo Milošević: Timska igra je naša slaba tačka! (video)

|   Sport
Crno-beli će nedostatke pokušati da isprave u utakmici sa Radom koja se igra u nedelju od 13.30 na stadionu na Banjici.
Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

 

Partizan u nedelju gostuje Radu, u utakmici 20. kola fudbalskog prvenstva. Pred ovaj meč trener Savo Milošević smatra da crno-bele očekuje duel sa protivnikom  koji je spreman na borbu.

Milošević ne krije da su njegovi fudbaleri umorni, ali i podseća da su im do zimske pauze ostale još tri utakmice i da se moraju potruditi da maksimalno dobro odrade ove duele.

Šef stručnog štaba tima iz Humske protivnika opisuje kao sastav sa dosta iskusnih igrača koji svakom protivniku znaju da naprave veliki problem.

"Rad je poslednjih nekoliko godina u dosta teškoj, delikatnoj situaciji i u konstantnoj borbi za opstanak i egzistenciju, tako da nas očekuje protivnik koji je spreman za borbu i koji će pokušati da napravi što bolji rezultat. Naš meč protiv Napretka im daje za pravo da se i oni nadaju i da pokušaju da nas iznenade", rekao je Milošević a prenosi klupska televizija Partizana.

Trener crno-belih je pokušao da objasni kako se desilo da u poslednje dve utakmice njegovi fudbaleri ispuste veliku prednost i na kraju izgube meč, prvo u duelu sa Alkmarom, a zatim i na susretu sa Napretkom.

"Najveći razlog je umor zbog kog dolazi do pada koncentracije. To je sve uzorčno povezano. Kad dođe do umora pada nam agresija od koje dosta zavisi naša igra. Zbog toga što smo imali trku i agresiju bili smo dominantni u velikom broju mečeva. Kad ti segmenti padnu, obara se koncentracija i sve ide dole. Zasad nismo uspeli u ključnim utakmicama da pronađemo način da to izbegnemo. Krivica i odgovornost su uvek moji. Ponovo neće biti kritike prema igračima, ali pravimo veliki broj individualnih grešaka. Svi grešimo", priznao je Milošević.

Strateg Partizana ipak je i rekao da postoji problem u nedovoljnoj timskoj igri i da fudbaleri jednostavno ne sarađuju dovoljno na terenu.

Utakmica Rada i Partizana igraće se u nedelju od 13.30 na stadionu na Banjici.