Radionica EU podrška za preduzetnike – Horison 2020

|   Info
EU info kutak u Nišu organizuje radionicu za upoznavanje za najvećim programom EU za istraživanja i inovacije - Horison 2020.

 

“Ovaj program nudi direktnu podršku za preduzeća koja imaju potencijal rasta i razvoja, finansiranje koje je namenjeno inovativnim idejama koje se mogu pretvoriti u uspeh na tržištu, podršku razvoju visoko rizičnim inovativnim idejama u ranoj fazi razvoja i još mnogo toga”, poručuju iz EUINFONET-a.

Poseban fokus radionice biće na kaskadnom finanisiranju, mehanizmu Evropske komisije koji ima za cilj podršku malim i srednjim preduzećima i startapima u razvoju i primeni inovativnih digitalnih rešenja – programima akceleracije, inkubacije i mentorstva ali i subgranting šemama koje su dostupne preduzetnicima u Srbiji.

Predavač biće Nemanja Petrović, ekonomista, savetnik za inovacije i strateško planiranje.

Učešće na radionici je besplatno ali je potrebno da se prijavite na linku euinfo.civicatalyst.org/radionica

“Ovo je samo jedan u nizu radionica koju ćemo organizovati u narednom periodu kako bismo svim potencijalnim i trenutnim korisnicima EU programa približili mogućnosti za apliciranje, dobijanje finansijske i/ili savetodavne podrške za razvoj svog biznisa” poručuju iz EUINFONET-a.

- Mala i srednja preduzeća, kao i veće kompanije mogu konkurisati za finansijska sredstva i savetodavnu pomoć u poslovanju putem nekoliko programa i projekata Evropske unije. U zavisnosti od projekta, programa i oblasti kojom se preduzeća bave, sredstva Evropske unije mogu biti u obliku bespovratnih sredstava, zajmova, a u nekim slučajevima i garancija.