Prijem za članove omladinske filharmonije i soliste

|   Info
Muzika je ono što treba da nas spaja i novogodišnjih koncerata treba da bude što više, rečeno je na prijemu članova Omladinske filharmonije Naisus i solista u Gradskoj kući u Nišu. Ovaj tradicionalni koncert organizovan je prošle subote u Hali Čair, a nastupilo je deset vrhunskih solista iz Jermenije, Meksika i Italije.

Ovogodišnjim programom Srpska omladinska filharmonija Naisus obeležila je deceniju od osnivanja. Tradicija novogodišnjih koncerata duga je 25 godina. Program su izveli vrhunski vokali koji su do sada nastupali na brojnim prestižnim festivalima u Evropi i svetu. Među njima i dvoje solista iz Meksika, Neivi Martinez i Rafael Alvarez Nava. Oni su kazali da u Srbiji postoji mnogo talenata i mogućnosti koje treba iskoristiti.
Niški dirigent Zoran Andrić kazao je da se na prijemu sa gradonačelnikom između ostalog razgovaralo i o projektu izgradnje multifunkcionalnog objekta za potrebe kulture sa velikom koncertnom dvoranom. On je naglasio i da ta dvorana ne sme imati manje od 1500 sedišta.
Filharmoniju Naisus čini oko 60 mladih, starosti 16 do 27 godina. Ovi kreativni mladi muzičari do sada su osvojili dve zlatne medalje u Pragu i Bratislavi i četvrto mesto u Beču, na svetskim takmičenjima mladih orkestara kao jedini predstavnici Srbije.