Premijera predstave Kneginja od Foli Beržera u Nišu

|   Info
Vodvilj slavnog komediografa Žorža Fejdoa, Kneginja od Foli Beržera, biće premijerno prikazan u niškom Narodnom pozorištu. Probe se privode kraju, a premijera je zakazana za 14. maj. Režiju potpisuje iskusni reditelj Jug Radivojević, a glavnu ulogu igra Snežana Petrović.
Foto: KCN

Ljubitelji niške pozorišne umetnosti će pored ustaljenog reportoara ove nedelje imati prilike da vide premijeru urnebesne komedije Kneginja od Foli Beržera.  U predstavi igra 22 glumaca, a u ulozi kneginje pojavljuje se prvakinja niškog pozorišta Snežana Petrović, koja igra i lik Kurtizane.

‘’Bio je jako težak zadatak, samim tim je bio negde i izuzezno prvokativan. Mislim da bi svaki glumac voleo da igra dve uloge u jednoj i to se tako retko dešava. Imala sam tu čast i zadovoljstvo da je Vuk Radivojević meni dao tu ulogu i ja sam mu jako zahvalna na tome’’, kaže Snežana Petrović.

Ogromno je zadovoljstvo, ali i odgovornost kada na velikom pozorišnom komadu radite sa velikim glumačkim ansamblom, istakao je reditelj ove melodrame. 

‘’Dobro poznajem veći deo ovog ansambla i smatrao sam da je za njih pravi trenutak da se pozabave ovakvim žanrom i najboljim mogućem piscem tog žanra i komadom koji je ne tako često igran, ali sigurno spada među njegove najbolje komade’’, rekao je reditelj ove melodrame, Jug Radivojević.

Predstava Kneginja od Foli Beržera je po žanru vodvilj, a ta vrsta pozorišnog dela nije često zastupljena na pozorišnim scenama u Srbiji, ističe direktor niškog Narodnog pozorišta.

‘’Vodvilj zaista traži spreman i veliki ansambl, traži ozbiljnu pozorišnu kuću i vi na prste jedne ruke možete da nabrojite pozorišta koji igraju vodvilje u ovom trenutku u Srbiji’’, kazao je Spasoje Ž. Milovanović, direktor niškog Narodnog pozorišta.

Predstava Kneginja od Foli Beržera je po žanru vodvilj, a ta vrsta pozorišnog dela nije često zastupljena na pozorišnim scenama u Srbiji, ističe direktor niškog Narodnog pozorišta.

Urnebesna komedija slavnog Žorža Fejdoa lako će uvući publiku u duhovitu priču punu neverovatnih obrta i neočekivanih zapleta. Avanture šarmantne i prevejane pariske lepotice koja igrom sudbine postaje kneginja, ali ne uspeva da odoli zovu svog pređašnjeg života, do suza će nasmejati i zabaviti gledaoce. Početak predstave zakazan je za utorak 14. maj u 20 časova.