Premijer liga menja pravila kako bi smanjila rizik od povreda

|   Sport
Premijer liga je zapravo samo primenila preporuke borda FIFA, zbog čega će u predstojećim utakmicama treneri imati pravo na pet izmena tokom jednog susreta. Predviđeno je i da menadžeri ekipa u protokol za utakmicu mogu da uvrste 20 fudbalera, umesto dosadašnjih 18. Ne računajući redovnu pauzu na poluvremenu, utakmice Premijer lige imaće mogućnost za tri prekida za izmene na terenu.
Foto: Youtube print screen

 

Engleska Premijer liga nastavlja se 17. juna, a kako se posle duge pauze ne bi ugrozilo zdravlje igrača, čelnici takmičenja doneli su niz novih pravila koja će važiti do kraja aktuelne sezone prekinute zbog pandemije virusa korona.

Fudbaleri su većinu vremena tokom prekida takmičenja proveli u kućnom karantinu, zbog čega je sada rizik od povreda posebno veliki. Premijer liga je zapravo samo primenila preporuke borda FIFA, zbog čega će u predstojećim utakmicama treneri imati pravo na pet izmena tokom jednog susreta.

Predviđeno je i da menadžeri ekipa u protokol za utakmicu mogu da uvrste 20 fudbalera, umesto dosadašnjih 18. Ne računajući redovnu pauzu na poluvremenu, utakmice Premijer lige imaće mogućnost za tri prekida za izmene na terenu.

Nedavno je doneta odluka da se englesko prvenstvo nastavi 17. juna i da se utakmice igraju na tri dana, kako bi se prvenstvo završilo u potrebnom roku.

U trenutku prekida prvenstva prvo mesto na tabeli držao je Liverpul sa 82 boda i utakmicom više u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti. Treći je Lester, a zatim redom slede Čelsi, Mančester Junajted i drugi timovi.