Predstava "Patuljci i vile - Proleće" u Pozorištu lutaka u Nišu

|   Život
Predstava će biti održana u sredu 14. oktobra 2020. god. u 19 sati, uz primenu svih aktuelnih epidemioloških mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.


Ovo je bajkovita priča o patulj-čarobnjaku Barbutu Riđobradom i vili Gaji Brezani, po knjizi „Proleće”, pisca Miloša Petkovića, čiji je serijal „Patuljci i vile” u izdanju „Pčelice” uvršten u Čitalački spisak Čitalića za lektiru za 2020. godinu. Za ovu predstavu epske fantastike  sa elementima iz slovenske mitologije režiju potpisuje Miloš Cvetković, dok je autor teksta Miloš Petković.

Uloge u ovoj dečijoj priči podelili su Anđela Andrijević – Vila Gaja Brezana, Patuljka Barbut Riđobradi glumi Stefan Spira Nikolić, Mirjana Milenković je Tvor Pasulj, Krakati Ugarak - Petar Đorđević, Šumska Majka - Petra Nešić, Veštica Žaguba - Nina Aritonović a Vila Naisa - Jovana Živanović.

Režija: Miloš Cvetković
Tekst: Miloš Petković
Asistent režije: Petra Nešić
Kostimograf: Damjan Silbaški
Scenografija: Dragana Đurić i Dušan Stanković

 „Vrhovna vila Ravijojla je teško bolesna, a sa njom istovremeno umire i priroda te očekivano Proleće ne dolazi. Odbačena vila Gaja Brezana krenuće u potragu za magijskom biljkom kako bi spravila lek, i tada će sresti izgnanog patulj-čarobnjaka Barbuta Riđobradog. Dvoje odbačenih, drugačijih i posebnih krenuće u neverovatnu avanturu i upustiće se u borbu protiv zlih veštica. Od jezera Lutajućih ostrva, preko kraljevstva Mrava i Pečuraka pa do veštičijeg kotla biće istkana priča koja pokazuje da i oni od kojih se, naizgled, najmanje očekuje mogu postati heroji epskih razmera."

“Dobro došli u svet patuljaka i vila, gde ne postoji magija moćnija od ljubavi”, poručuju iz Niškog kulturnog centra.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Pozorišta lutaka pred početak predstave ili rezervisati u privatnoj poruci na Fejsbuk stranici "Patuljci i vile".

Cena ulaznice je 250 dinara.

Predstava će biti održana uz primenu svih aktuelnih epidemioloških mera Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Niša.